Al in 1884 begon Van den Biggelaar met het branden van koffie in het Brabantse Roosendaal. In 2015 werd het merk met respect voor de historie opnieuw op de markt gebracht, exclusief voor horeca en bedrijven. Een compleet koffieconcept waarbij beleving en passie centraal staan. Een lokaal product met een verhaal.

Product met een verhaal

In een tijd waar Italiaanse koffiemerken ons land veroveren en oud-Hollandse koffiemerken in buitenlandse handen komen, wordt weleens vergeten dat Nederland rijk was aan oude koffiebranderijen. Van den Biggelaar, een koffielabel dat al gebrand werd in het Brabantse Roosendaal sinds 1884, was zo’n koffiebrander. Van den Biggelaar heeft een rijke historie en had vestigingen in Roosendaal en Breda.

Beleving

Beleving staat centraal in dit koffieconcept. Niet alleen de historie maar ook de gehele uitstraling van de servieslijn en industriële verpakkingen ademen beleving uit.
Deze beleving krijgt u gegarandeerd terug van uw klanten bij het zien van een kopje Van den Biggelaar Koffie. “Lekkere koffie”, “ik ken het van vroeger” en “mooi lokaal product” zijn de spontane reacties die u met zekerheid terugkrijgt. 

Het resultaat

 De uitstraling van Biggelaar is authentiek en industrieel. U heeft bij ons de keuze uit maar liefst 2 servieslijnen.

De Biggelaar Rosendael serie is de serie met de authentieke look terwijl onze Barista lijn weer meer de industiële kant van het concept onderstrepen. Beide lijnen werken voor koffie en cappuccino met dezelfde schotel, wel zo handig!

Inrichting

We denken graag mee om de beleving van Van den Biggelaar in uw interieur terug te laten komen. Voorwaarde is natuurlijk dat het bijdraagt aan de uitstraling en beleving van uw koffieconcept.

Iedere inrichting is maatwerk en wordt voor u gemaakt. Vooraf krijgt u van ons een artist impression zodat u precies weet hoe de beleving van Biggelaar in uw interieur kan passen.

Compleet assortiment

Van filterkoffie tot fresh-brew koffie en maar liefst 8 bonenmelanges. We hebben een compleet assortiment inclusief suiker, melk, reinigingsmiddelen en thee uit eigen productie.

We hebben in de Biggelaar range 5 melanges van medium roast tot city roast. Voor ieder wat wils.

Wij adviseren u graag!

Ontdek het ambachtelijk gebrande koffie assortiment:

Drie Koningen

Volle en krachtige koffie met een chocolade accent en tinten van noten en kruiden. Deze koffie is medium gebrand. Geschikt voor locaties waar behoefte is aan een net iets krachtiger kopje koffie met een frisse afdronk.

Hoofdbestanddelen
Brazilië, Colombia, Kenia

Toepassing
Piston machine én volautomaat

Doelgroep
After dinner koffie, na de lunch of gedurende de hele dag. Ook voor espresso.

Gekroonde Leeuw

Heerlijke zachte medium roast koffie met accenten van karamel en chocolade en een fruitige afdronk met een nootachtige tint. Heerlijke lungokoffie, zacht van smaak met een aangename afdron

Hoofdbestanddelen
Brazilië, Ethiopië, Kenia.

Toepassing
Piston machine

Doelgroep
Koffie voor ieder moment van de dag. 

Moriaanse Trots

Een krachtige koffie ietwat donker gebrande koffie, geschikt voor espresso maar ook lungo. Moriaanse Trots heeft een accent van pure chocolade, noten en tropisch fruit en heeft een volle intense smaak.

Hoofdbestanddelen
Colombia, Ethiopië

Toepassing
Piston machine

Doelgroep
Krachtige after-dinner koffie, zeer geschikt voor espresso.     

Vliegende Hollander

De Braziliaanse en Keniaanse Arabica’s in de koffie zorgen voor een rijke en volle smaak. De koffie heeft een volle body en een fruitige afdronk. Een zachte licht gebrande koffie met een zuurtje. Geschikt voor piston machine.

Hoofdbestanddelen
Brazilië, Kenia

Toepassing
Piston machine.

Doelgroep
Lungo koffie na de lunch of gedurende de hele dag.                                                                                                                    

Twee Gebroeders

All-round medium roast koffie die zowel als lungo en espresso gedronken kan worden. Twee gebroeders is vol van smaak en een aangenaam ietwat krachtige afdronk. Gemakkelijk doordrinkbare koffie. Geschikt voor alle soorten volautomaten op het werk en in de horeca.

Hoofdbestanddelen
Brazilië, Colombia

Toepassing
Piston machine én volautomaat

Doelgroep
Koffie voor ieder moment van de dag, Voor lungo en espresso.

Ghulden Roos (Filter Fresh)

Heerlijke volle gemalen koffie met een volle smaak. Geschikt voor zowel frsh-brew als filter apparatuur. Door de samenstelling blijft de koffie ook in filterapparatuur lange tijd vers.

Hoofdbestanddelen

Brazilië, Viëtnam

Toepassing
Filter en Fresh Brew apparatuur

Doelgroep
Heerlijke doordrinkbare koffie, blijft lang vers.