Wat ons inspireert

In een tijd waar Italiaanse koffiemerken ons land veroveren en oud-Hollandse koffiemerken in buitenlandse handen komen, wordt weleens vergeten dat Nederland rijk was aan oude koffiebranderijen. Van den Biggelaar, een koffielabel dat al gebrand werd in het Brabantse Roosendaal sinds 1884, was zo’n koffiebrander.

In 1983 viel het doek voor dit prachtige koffie- en theemerk met een rijke historie. De passie is nooit weggeweest voor dit authentieke Nederlandse merk. Het genoot in heel BeNeLux bekendheid met vestigingen in Roosendaal, Breda, Essen en Antwerpen.

Het is de inspiratie die wij krijgen van deze herinneringen en de passie voor koffie die het in mogelijk maakte om Van den Biggelaar koffie met respect voor de historie opnieuw te gaan branden in onze eigen branderij in Roosendaal.

Onze belofte

Beleving en kwaliteit zijn onze belangrijkste peilers, zowel in de horeca als de zakelijke markt. Dagelijks produceren we onze eigen bonenkoffie en verse thee met veel passie in Roosendaal.

We weten waar we de beste kwaliteit groene bonen kunnen kopen, hoe we die melangeren én roosteren tot heerlijke Biggelaar koffie. Want de lekkerste gebrande koffie maak je nog altijd zelf! Van groene boon tot koffiemachine, van theeblaadjes tot compleet theeconcept, we hebben de hele keten in eigen huis. 

We zijn er trots op om elke dag weer te mogen werken aan ons mooie oud-Brabantse koffiemerk Van den Biggelaar®. Sales Manager Jeroen Nooten en Rob Jansens maken graag een afspraak om u hier alles over te vertellen.

Wie wij zijn

 Vanuit Roosendaal bedienen wij met een gedreven team van 8 collega’s onze klanten. Passie en enthousiasme lopen als een rode draad door onze onderneming met de koffiebranderij en theeproductie als hart van het bedrijf. Rob Jansens is de eigenaar en initiatiefnemer. Hij verwezenlijkte in 2015 een jongensdroom door het oude Biggelaar terug op de markt te brengen. Met de 22 jaar ervaring in koffie en thee van Rob op het gebied van sales, marketing en productontwikkeling was er een goede basis om dit te realiseren. Maar hij stond er niet alleen voor…

Koffiebranderij Van den Biggelaar richt zich op de professionele markt (horeca en bedrijven) met een compleet koffieconcept bestaande uit apparatuur, service en producten. Het verzorgingsgebied is Zuid-Holland, Brabant en Zeeland.

Een klein stukje geschiedenis...

1823 Oprichting

Op 8 juni 1823 start Marijn van den Biggelaar een winkel in het toenmalige “Rosendael”. In deze winkel verkocht hij koffie, thee en andere koloniale waren. De winkel draaide goed, zeker in een tijd waar koffie als luxe goed, bereikbaar geworden was voor iedereen. In 1853 neemt zijn zoon Petrus van den Biggelaar het stokje van zijn vader over. De winkel breidde uit met onder andere thee en tabak.

1884 De koffiebranderij

In het begin van de 19e eeuw dient de industriële revolutie zich aan. De koffietraditie van Van den Biggelaar begon pas echt in 1884 toen Petrus van den Biggelaar een stoomkoffiebrander aanschafte om zelf de koffiebonen te gaan branden. Tot die tijd werd de koffie meestal door mensen thuis op de houtkachel gebrand. Petrus was een echt zakenman en het bedrijf floreerde onder zijn regie.

1983 Biggelaar stopt

In de loop der jaren brengt Van den Biggelaar diverse melanges op de markt. De Moriaan, Drie Koningen en Gekroonde Leeuw zijn de bekendste uit die tijd. Tot de Tweede Wereldoorlog groeit de productie gestaag. Ook hierna weet men de groei te herpakken, echter voornamelijk alleen met tabak. Dit leidde in 1983 tot het besluit om de koffietak op te heffen en het merk van de markt te halen.

2015 Herintroductie

De herintroductie van Biggelaar koffie in Roosendaal is een feit. Met de hulp van oud Biggelaar medewerkers en koffiespecialisten is het koffieconcept in volle glorie hersteld. Het omvat een compleet assortiment bonenmelanges en een eigen lijn koffiemachines voor de professionele markt. In 2017 werd ook Biggelaar’s 1823 Thee terug op de markt gebracht.

De traditie is voortgezet!