Passie voor koffie

Het kloppend hart van ons bedrijf is natuurlijk onze koffiebranderij! Daar maken wij het verschil. Doordat wij in eigen branderij koffie produceren hebben we de volledige keten van groene boon tot kopje koffie in eigen hand. Dat garandeert kwaliteit maar vraagt ook grote verantwoordelijkheid.

Kloppend hart

Dag in dag uit zetten onze brandmeesters zich in om de lekkerste verse koffie te roosteren. De perfecte groene bonen, speciale slow-roast brandprofielen en puur vakmanschap zijn de ingrediënten voor de lekkerste koffie.

Vakmanschap

Wij branden in kleine volumes tegelijk zodat iedere productie de juiste aandacht krijgt. Doordat wij branden volgens de slow-roast techniek nemen we de tijd om iedere batch op smaak en kleur te branden. Hoe langzamer de bonen worden geroosterd des te beter ontwikkelen de aroma’s.

Specialty Coffee

De basis van goede koffie begint bij goede grondstoffen. Wij werken uitsluitend met de hoogste grading groene bonen die verkrijgbaar is in de markt. Alleen op deze wijze kunnen wij de smaak en geur van onze koffie constant houden.

Kwaliteit

Bij de ontvangst worden steekproeven genomen en door onze brandmeesters op de proefbrander getest. Pas na goedkeuring kan de groene boon verder om verwerkt te worden in onze branderij. Nadat de bonen zijn gebrand vind de 2e controle plaats. De koffie wordt gezet en getest op smaak, geur en cremalaag.

Het resultaat

Pas na goedkeuring wordt de koffie verpakt. 

We zijn er trots op te kunnen melden dat alle koffie van Biggelaar verpakt wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt! Klik hier voor meer informatie.